آشنایی با ریسوگراف
دستگاه ریسوگراف، مخصوص
چاپ و تکثیر با سرعت بالا، برای اولین بار توسط شرکت ریسو ژاپن به بازار دنیا عرضه شد. تکنیک چاپ در این دستگاهها، که به نام تکنیک ریسوگرافی شناخته شده است، از طریق ایجاد متن یا تصویر بر روی استنسیل ( مستر ) صورت می گیرد. بدین معنی که به وسیله یک اسکنر دقیق، از نسخه آماده برای چاپ، نمونه ای بر روی سطح استنسیل ایجاد می شود و سپس این استنسیل بر روی درام دستگاه قرار گرفته که می تواند برای چاپ تا ده هزار نسخه مورد استفاده قرارگیرد. بعد از مستر سازی، کافی است تیراژ مورد نیاز برای دستگاه انتخاب گردد تا با عبور متوالی کاغذها از زیر درام در حال چرخش، عمل چاپ با سرعت و سهولت انجام گیرد.
زمان لازم برای ساخت اولین کپی در
دستگاههای ریسوگراف بین 16 تا 57 ثانیه و سرعت چاپ بین 60 تا 180 برگ در دقیقه قابل تنظیم می باشد. سرعت و کیفیت بالا و از همه مهمتر هزینه اندک و سهولت کار با
دستگاههای ریسوگراف، این دستگاهها را به یک سیستم قابل اعتماد که 61 درصد از بازار فروش دنیا را به خود اختصاص داده، تبدیل نموده است. شاید در مرحله نخست، این دستگاه به دلیل شباهت ظاهری با
دستگاههای فتوکپی یکسان پنداشته شود. در حالیکه واقعاً چنین نیست.
توجه به ویژگی های دستگاه ریسوگراف، تفاوت اصلی و برتری های بارز، این دستگاه را نسبت به دستگاه فتوکپی کاملا مشخص می نماید:
- سرعت فوق العاده بالا، در حد سرعت ماشینهای چاپ ( 10800 برگ در ساعت)
- کیفیت بالای چاپ به دلیل وجود اسکنر و فرآیند استنسیل سازی، هیچ تغییر کیفیتی بین اولین کپی تا تیراژ 10000 نسخه به وجود نخواهد آمد.
- هزینه بسیار اندک مواد مصرفی و کاهش قیمت تمام شده هر برگ به نسبت افزایش تیراژ.
- امکان چاپ بر روی انواع کاغذ و مقوا در ابعاد و اوزان مختلف.
- امکان برقراری ارتباط با کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری و چاپ مستقیم از طریق کامپیوتر در کمترین زمان.
- امکان چاپ تک رنگ( با استفاده از درام های رنگی)
- عدم احتیاج به تعمیر و سرویس های پی در پی و هزینه بسیار نا چیز سرویس و نگهداری دستگاهها (هزینه تعمیرات دستگاه ریسو گراف در طول یکسال یک بیستم دستگاه فتوکپی می باشد.)
- هزینه اندک برق مصرفی.
- امکان ویرایش، ایجاد ترام، حذف یا تغییر قسمتهایی دلخواه از نمونه اصلی.
- عدم نیاز به گرم یا خنک شدن دستگاه. دستگاههای ریسوگراف به دلیل نداشتن سیستم حرارتی، می توانند ساعتهای متوالی مورد استفاده قرار گیرند.
- عدم نیاز به پرسنل متخصص.